+ $17,5

milioane

valoare granturi acordate pentru proiecte din prioritatea societate civilă și filantropie
2009-2023

Romanian-American Foundation investește în programe strategice care să stimuleze persoane, grupuri și organizații să își asume responsabilitatea comună și să ia măsuri pentru a soluționa problemele comunității / societății. Aceste programe sunt gândite să mobilizeze resurse pentru a sprijini inițiative și acțiuni civice pe termen lung.

 

În ultimii ani, România a înregistrat o creștere semnificativă a implicării civice. Un număr tot mai mare de grupuri informale de cetățeni și de donatori privați s-au implicat în identificarea și soluționarea preocupărilor comunităților. În plus, românii se dovedesc dispuși să ofere timp, bani și know-how, mai ales dacă au contextul și oportunitățile de a face acest lucru și dacă au încredere în oamenii implicați.

Cu toate acestea, organizațiile capabile să furnizeze sistemul de sprijin necesar pentru implicarea civică sunt fie absente, fie subdezvoltate, și necesită sprijin consistent pentru a înflori și a depăși limitările.

Viitorul implicării civice trebuie să se concentreze asupra următoarei generații de cetățeni activi: copiii și tinerii. Educația civică insuficientă în școli, oportunitățile limitate de învățare în afara școlilor și lipsa modelelor pozitive sunt obstacole în calea implicării și participării civice.

Prin munca noastră, agregăm mecanisme care favorizează interacțiunile dintre oameni și comunitățile lor. Credem că o societate este mult mai puternică atunci când cetățenii săi sunt implicați activ în comunitățile lor.

RAF a stabilit mai multe obiective strategice în cadrul acestei priorități: să sprijine dezvoltarea infrastructurii civice / filantropice, să ofere tinerilor oportunități de a învăța și de a practica cetățenia activă și să contribuie la dezvoltarea capacității organizațiilor partenere.

Programe și strategii