Munca noastră depășește granițele clasice ale acordării de granturi. Acționăm mai degrabă ca un fond de investiții care urmărește să sprijine inițiative în domeniul social care au potențialul de a fi replicate și de a crea un impact la scară largă.

PRINCIPII DE LUCRU

SELECȚIE

Romanian-American Foundation finanțează programe doar pe bază de invitație.

CE FINANȚĂM

Știm că resursele noastre sunt foarte limitate în comparație cu nevoile și potențialul societății românești. Ne concentrăm resursele către inițiative care se încadrează în cele trei priorități strategice pe care le urmărim: dezvoltarea economiei rurale, dezvoltare prin tehnologie și inovație și implicare civică.

RECIPROCITATE

Munca noastră e bazată pe construcția de parteneriate, iar partenerii și beneficiarii granturilor RAF contribuie cu propriile lor resurse (nu neapărat bani) la proiecte.

LEADERSHIP

Partenerii noștri sunt organizații neguvernamentale existente, cu un palmares relevant, operațiuni și politici solide și echipă permanentă. Evaluăm leadershipul în aceeași măsură în care evaluăm proiectul în sine.

MULTIPLICARE

Căutăm să susținem proiecte care au un mare potențial de a fi replicate și care produc impact vizibil.

PARTENERIAT

Nu ne vom substitui niciodată administrației locale sau centrale. Căutăm însă să creăm parteneriate puternice cu comunitățile locale, autoritățile publice și alte organizații pentru a crește impactul proiectelor pe care le susținem.

 

Modul nostru de lucru e bazat pe invitație adresată de RAF. Suntem, totuși, deschiși să primim oricând solicitări.Dezvoltarea și evaluarea aplicațiilor pentru toate programele și proiectele poate dura între trei și patru luni. Toate granturile sunt aprobate de către Boardul RAF de trei ori pe an, în februarie, mai și octombrie.

 

RAF este o entitate non-profit cu sediul central în Statele Unite. Pentru a ne asigura că folosim eficient fondurile destinate granturilor și pentru a ne încadra în legislația Statelor Unite, RAF lucrează după proceduri stricte privind finanțarea și monitorizarea proiectelor.

REGULI ÎN RELAȚIA CU PARTENERII

PROCESUL DE LUCRU AL RAF