Teoria schimbării este un mod de a te proiecta în viitor și a te întreba: ce aș vrea eu să văd în jurul meu, șapte ani mai târziu? După care, în pași mici, să o iei înapoi și să îți definești, ușor-ușor, prioritățile și activitățile care crezi că te-ar duce din punctul în care ești astăzi în punctul care te-ar face fericit șapte ani mai târziu.

ROXANA VITAN

Președinte

Misiunea Romanian-American Foundation este să promoveze şi să consolideze condiţiile necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.

 

Viziunea noastră este cea a unei societăți prospere, implicate și cu spirit antreprenorial, o societate compusă din cetățeni care se comportă cu responsabilitate.

Credem că fiecare dintre cetățenii țării trebuie să aibă acces egal la oportunități.

 

Pe termen lung, ca rezultat al muncii noastre, vrem să vedem că:

 

  • Oamenii și comunitățile își construiesc propriul viitor;
  • Economia rurală crează o valoare importantă pentru economie;
  • Inovația este parte integrantă din viața de zi cu zi și din cultura societății;
  • Tinerii sunt încurajați să devină lideri ai schimbării și progresului;
  • Filantropia devine o valoare a societății, cu rădăcini puternice în solidaritate și încredere.

 

Susţinem proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi replicare.

IMPACT

Știm că resursele noastre financiare și organizaționale sunt modeste, în comparație cu nevoile societății românești, așa că ne concentrăm pe acele zone unde o investiție mică, bine structurată și bine țintită are potențialul de a crea o schimbare semnificativă.

PARTENERI

Ne ducem la îndeplinire misiunea împreună cu parteneri, lideri și agenți de schimbare din diferite domenii, organizații care ne împărtășesc viziunea și pasiunea pentru binele public.

FOCUS STRATEGIC

Lucrăm în trei zone pe care le considerăm de importanță strategică: economie rurală, tehnologie și inovație și implicare civică.

Romanian American Foundation este condusă de o echipă locală, cu sediul în Bucureşti, şi de un Consiliu de Administraţie internaţional.