Vacanța de miere și primul meu stup: 20 de elevi ai Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși fac primul pas spre antreprenoriat.

Vacanța de miere și primul meu stup: 20 de elevi ai Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși fac primul pas spre antreprenoriat.

Practica în ferme reale sau interacțiunea elevilor cu antreprenori de succes în agricultură sunt două din preocupările membrilor consorțiului care lucrează în proiectul nostru „Liceele agricole – Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici și mijlocii”.

În Moldova, în spatele dealurilor dintre Vaslui și Huși, lângă o padure de salcâmi de la Solești, la început de august, 20 de liceeni lucrau la zeci de stupi într-un stagiu de pregătire practică de două săptămâni. Au fost îndrumați de Cristian și Ciprian Bodescu, proprietarii stupinei, care au reușit să le explice elevilor aproape toate tainele meseriei de apicultor, dar le-au împărtășit și experiențele lor de antreprenori tineri în agricultură.

Cei 20 de elevi vin de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși unde fac parte din cercul de apicultură al liceului condus de profesorul Eugen Partenie, la rândul său apicultor. Fiecare lecție de teren (stup) a fost urmată de o recapitulare din caietul de practică “Primul meu stup” realizat de echipa World Vision, cea care coordonează această componentă a proiectului.

După “vacanța de miere”, mai exact la  finalul stagiului de la stupina din Solești, tinerii apicultori au primit patru stupi complet echipați cu care pot demara propria lor afacere în apicultură. Echipa Fundației World Vision îi va vizita periodic pentru a observa dacă micile afaceri cu miere s-au consolidat sau dacă mai au nevoie de sprijin.

Noutățile și poveștile proiectului le regăsiți și pe pagina de Facebook: Mândru să fiu fermier!