Innovation Venture Days, evenimentul de lansare a celei de-a treia ediții a RICAP, a reunit miercuri, 24 februarie 2016, unele dintre cele mai promițătoare companii cu tehnologii inovatoare din Romania, selectate să facă parte din program, alături de personaliăți marcante din domenii ale tehnologiei, antreprenori și investitori din Romania și din Statele Unite.

RAF este principalul finanțator al progremului RICAP încă de la începutul său, în 2013.
Programul sprijină antreprenorii și cercetătorii care vor să valorifice potențialul de business al tehnologiilor lor inovative, oferind training și mentorat cu experți din S.U.A. și România și acces la expertiză globală pentru testarea și validarea potențialului global al tehnologiei.
RICAP a pus bazele unei rețele locale de know-how necesar dezvoltării unui ecosistem național în domeniul inovației. Beneficiind de sprijinul RICAP, atât companiile, cât și tehnologiile au devenit mai sofisticate, în sensul că răspund unor nevoi specifice și înțeleg mai bine cerințele pieței.

Noutatea programului de anul acesta constă în dezvoltarea a două componente: RICAP Academy, care ajută cele 15 companii selectate să își valideze tehnologia și să înceapă demersurile de comercializare, și RICAP Accelerator, care sprijină trei companii selectate să ajungă pe piețele internaționale.

RICAP este implementat de Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltarea Locală (CRIDL) în Parteneriat cu Larta Institute, cu sprijinul GEA Strategy & Consulting.