Romanian-American Foundation salută cele trei noi fundații comunitare înființate în 2015 în Brașov, Dâmbovița și Galați.

Familia fundațiilor comunitare numără astăzi 15 organizații care mobilizează și folosesc resursele din comunitate pentru rezolvarea problemelor identificate la nivel local. Cele trei fundații întregesc o mișcare de revitalizare a spiritului comunităților  începută de Asociația pentru Relații Comunitare din 2006.

Fundațiile comunitare sprijină grupurile de cetățeni să transforme visul lor într-o organizație stabilă și cu impact în comunitate. Pentru ca o fundație comunitară să ajungă să facă lucrurile acestea, însă, e nevoie de un proces lung în care oamenii să se întâlnească, să își dorească aceleași lucruri pentru comunitatea lor, să își facă planuri împreună și sa găsească resurse pentru a le pune în aplicare.

Cele trei noi fundații au fost înființate ca urmare a unui proces început în 2014, când Asociația pentru Relații Comunitare, cu sprijinul Romanian-American Foundation și Raiffeisen Bank, a lansat un nou apel pentru susținerea inițiativelor noi de constituire a fundațiilor comunitare. În fiecare dintre cele trei localități s-au creat grupuri entuziaste care au reușit să coaguleze comunitatea în jurul unui plan de acțiune comun. Cele trei noi organizații au fost create pe aceleași principii și standarde ca restul fundațiilor din mișcare, abordând  cauze diverse prin sprijinirea de programe și proiecte ce  răspund priorităților specifice fiecărei comunități.
Mai multe informatii despre fundatiile comunitare din Romania puteti gasi aici Fundații Comunitare.