Pe 7 noiembrie, Fundaţia NESsT a organizat prima ediţie din România a Zilei Întreprinderilor Sociale in România.

Agenda evenimentului a inclus prezentări şi panel-uri pe subiecte de interes major în domeniu, printre care și rolul fondurilor europene în dezvoltarea întreprinderilor sociale şi surse alternative de finanțare, precum investițiile sociale și finanțarea prin împrumuturi. Programul a cuprins şi un Târg al Întreprinderilor Sociale, unde au expus peste 30 de întreprinderi sociale din Romania dar și din Europa Centrală şi de Est.
În cadrul evenimentului a avut loc şi festivitatea de premiere a organizaţiilor câştigătoare în Competiţia Întreprinderilor Sociale 2011-2012. Cei şase câştigători sunt: Agapis (Zalău),Village Life (Bucureşti),Mai Bine (Iaşi), Ruhama (Oradea), Gaspar, Baltasar& Melchior (Piscu, Ilfov)şiÎmpreună pentru Ei (Baia Mare). Organizaţiile au fost premiate pentru calitatea excepţională a planului de afaceri dezvoltat cu sprijinul Fundaţiei NESsT România și au primit start-up grants de la partenerii NESsT.
Dintre cei șase câștigători, trei au primit granturi RAF în valoare de 11,500$ fiecare: Agapis, Valcău de Jos, Sălaj; Village Life, București și Mai Bine, Iași.
Acestea trei se alătură unui portofoliu de întreprinderi sociale dezvoltate prin competițiile NESsT anterioare, dintre care cinci susținute direct prin granturi RAF: ACSIS (București), Fundația Cartea Călătoare (Focșani),Fundația Noi Orizonturi (Lupeni), Asociația Viitor Plus (București) și Asociația Prietenia (București).