Bazată pe construirea unui spatiu deschis în care oricine poate propune teme de discuţii, își poate prezenta ideile şi proiectele și își poate alege conversaţiile la care participă, conform Open Space Technology, dezvoltată de Harrison Owen, neConferinta Restart Edu s-a desfășurat între 23-25 Decembrie, la București, reunind peste 100 de participanți dornici să contribuie la dezbateri pe tema inovării în educație din România.

Plecând de la tema aleasă, inovația în educație, participanții au adus în discuție întrebări, idei și proiecte în domeniul educației, care au fost dezbătute în cadrul unor ateliere de tip dilema, forward sau discuție.
neConferința a fost organizată în cadrul programului Restart în Educație (www.restartedu.ro), care a urmărit să stimuleze inovația în educație, să găsească și să susțină cele mai bune idei de folosire a tehnologiei online care să transforme educația în România. Programul s-a derulat printr-un parteneriat între Romanian American Foundation, TechSoup Romania și CROS, la care au aderat pe parcursul programului Microsoft Romania și alte organizații active în domeniul educației.