Romanian-American Foundation (RAF) a început un nou parteneriat cu Fundaţia CODECS pentru Leadership (Fundaţia CODECS).

Cu sprijinul finanaciar al RAF, începând cu anul şcolar 2010-2011 Fundaţia CODECS va oferi programul „Liderii Mileniului Trei – Curajul acţiunii civice” în licee din oraşe mici (sub 50.000 locuitori), unde accesul la oportunităţi şi resurse educaţionale moderne şi interactive este limitat.

Semnat pe 12 iulie, contractul asigură o susţinere financiară de 126.000 de dolari SUA din partea RAF pentru o intervenţie de trei ani. Programul vizează cel putin 300 de elevi pe an, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. La sfârşitul celor trei ani se aşteaptă ca aproximativ 1.200 de studenţi din 25 de şcoli şi cel putin 25 de profesori să fi dobândit cunoştinţe de leadership civic. Programul vizează formarea de abilităţi legate de comunicare şi munca în echipă, negociere şi rezolvarea conflictelor, auto-cunoaştere, dar şi management şi leadership personal.

Implementat de opt ani în şcolile din România, programul „Liderii Mileniului Trei” ® îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui set nou de aptitudini şi competenţe pentru tânara generaţie, prin care ei să poată produce schimbări benefice în viaţa socială şi economică din România.