Junior Achievement Romania organizează, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, seminarul de instruire pentru profesori şi directori de şcoli din localităţi mici şi mediul rural în vederea formării de competenţe antreprenoriale prin metode de tipul “learn by doing” în scopul pregătirii elevilor pentru dobândirea acestor competenţe.

Seminarul se va desfăşura în perioada 10-12 septembrie 2010, la hotel Sinaia, din Sinaia, judeţul Prahova. Vor participa directorii unităţilor şcolare din localităţi mici şi mediul rural unde s-a implementat programul Junior Achievement Compania şi profesorii care au derulat acest program în anul şcolar 2009-2010, precum şi profesori şi directori din şcoli din mediul rural invitaţi să implementeze programul în anul şcolar 2010-2011.

Tema seminarului este: Participarea elevilor din mediul rural şi din oraşe mici în programul internaţional de antreprenoriat Compania, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Romanian-American Foundation. Acest program are ca scop dezvoltarea abilităţilor pentru afaceri şi a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor conform cerinţelor Planului Naţional de Reformă a sistemului de educaţie din România, pentru a forma noile competenţe de bază incluse în concluziile Consiliului European de la Lisabona.

Pentru prima dată, în acest an, programul internaţional Compania a atras un număr însemnat de elevi din mediul rural sau mic urban pentru a participa la program şi la competiţia internaţională “Company of the Year 2010”.

În anul şcolar 2009-2010 au participat peste 2.400 de elevi din 49 de şcoli şi 42 localităţi mici şi din mediul rural, care au conceput produse sau servicii viabile pentru piaţa românească, învăţând prin metode practice cum să înfiinţeze şi să gestioneze o afacere. Rezultatele obţinute la faza naţională demonstrează că programul oferă oportunitatea pentru adaptarea educaţiei la nevoile specifice ale comunităţilor mici şi soluţii viabile pentru ocuparea forţei de muncă în aceste zone.