Galantom este o platformă de strângere de fonduri ‘de la om la om’ (peer-to-peer), creată în 2013, care implică voluntari în strângerea de fonduri pentru cauzele în care cred, mobilizând fonduri din cadrul rețelelor lor proprii.

 

CONTEXT

Tot mai multe persoane și companii sunt deschise și dispuse să sprijine organizațiile neguvernamentale și cauzele comunității, dacă ajunge la ele mesajul potrivit și dacă au instrumente și metode adecvate pentru a se implica. Cu toate acestea, o parte semnificativă a românilor consideră că micile lor gesturi nu contează și se simt lipsiți de importanță în comunitățile lor.

 

 

STRATEGIE

În acest context, este necesară dezvoltarea unor instrumente și metode care să ajute oamenii să se implice și care să promoveze exemplele pozitive la nivelul comunităților, iar oamenii să arate altor oameni, prin propriile lor povești, că gesturile mici contează și că pot avea un impact pozitiv.

 

Programul are ca obiectiv principal accelerarea dezvoltării platformei Galantom, prin:

 

  1. intensificarea activităților de comunicare
  2. desfășurarea de noi activități cu scopul de a atrage noi organizații pe platformă
  3. creșterea numărului de activități de formare și schimb de cunoștințe cu ONG-urile prezente pe platformă, astfel încât acestea să își poată consolida capacitatea de a strânge fonduri de la indivizi, cu ajutorul unor voluntari/ambasadori (peer-to-peer)
  4. dezvoltarea de noi funcționalități ale platformei, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor

 

REZULTATE AȘTEPTATE

  • Extinderea infrastructurii de filantropie care mobilizează resurse locale (oameni și bani) pentru cauze comunitare – voluntari pentru strângerea de fonduri contribuie la dezvoltarea proiectelor organizațiilor pe care le sprijină, prin atragerea de noi donatori individuali din cercurile lor sociale;
  • Beneficiile implicării civice și filantropiei pentru soluționarea problemelor societății sunt tot mai prezente în spațiul public, pe măsură ce un număr tot mai mare de voluntari pentru strângerea de fonduri devin exemple de implicare în comunitățile, inspirând și implicând și alte persoane să acționeze;
  • ONG-urile își dezvoltă capacitatea de strângere de fonduri peer-to-peer și vor putea antama și mai mulți voluntari pentru strângerea de fonduri. Vor colecta mai multe fonduri prin strângerea de fonduri peer-to-peer, ceea ce va genera un impact pozitiv în comunități, deservind mai mulți beneficiari și rezolvând mai multe probleme din comunitate.