Dinu Bumbăcea

Dinu Bumbăcea este Country Managing Partner al PwC România, unde conduce o echipă de peste 800 de profesioniști, pe trei linii de servicii – Assurance, Advisory și Tax & Legal. De asemenea, este Advisory Leader al PwC România. Dinu este absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații a Universității Politehnica din București, deține un master în inginerie electrică la Georgia Institute of Technology (SUA) și o diplomă de specializare în prelucrarea digitală a imaginii de la Supélec Franța. Este membru al Asociației Contabililor Autorizați (ACCA UK) și al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

 

Pe parcursul carierei sale, Dinu a coordonat o multimple proiecte de consultanță în România și Europa Centrală și de Est, în diverse industrii, inclusiv servicii financiare, energie, telecomunicații, sănătate, sectorul public și private equity. Are o vastă experiență în servicii de tranzacționare (inclusiv due diligence comerciale, financiare, operaționale și IT) și în servicii de consultanță în management (inclusiv regândirea proceselor de afaceri, management lean, transformarea funcției financiare, implementarea sistemelor de costuri ale serviciilor și studii de impact).

 

În calitate de lider al PwC România, contribuie și sprijină comunități imprlicându-se activ în programele de voluntariat în care compania s-a angajat prin parteneriate încheiate cu universități locale sau cu ONG-uri. Dinu a înființat Fundația PwC în anul 2000 și a contribuit la definirea strategiei acesteia, precum și la selectarea și implementarea proiectelor anuale.