Cristian Nacu

Cristian Nacu este Senior Country Officer pentru România și Moldova pentru International Finance Corporation (WBG). Cu peste 25 de ani de experiență în private equity, investiții bancare și privatizare, este recunoscut ca unul dintre cei mai experimentați și respectați manageri și profesioniști în investiții din regiune.

 

Timp de 10 ani a fost partener în Enterprise Investors, una dintre cele mai mari și mai vechi firme de private equity din Europa Centrală și de Est și a condus reprezentanța companiei în România. În plus, timp de doi ani a fost și consilier principal al președintelui firmei. Enterprise Investors a fost unul dintre cei mai activi și de succes investitori de capital privat din ECE și din România.

 

Anterior, Cristian Nacu a lucrat peste 6 ani ca specialist în investiții pentru International Finance Corporation în cadrul Grupului Băncii Mondiale și timp de doi ani ca director executiv la Fondul Proprietății de Stat, fosta agenție guvernamentală de privatizare.

 

El este activ în organizații nonprofit ca membru al consiliului sau președinte al multor organizații profesionale sau non-profit. Face parte din consiliul de administrație al Junior Achievement România și a fost timp de mulți ani președinte al Asociației de capital privat al Europei de Sud-Est (SEEPEA) și membru al consiliului de administrație al Fundației NESsT România, un susținător puternic al antreprenoriatului social.

 

Cristian Nacu este licențiat al Universității Politehnica din București și a urmat multiple training-uri în domeniul finanțelor.