Christopher Worman

Christopher Worman este un director fondator cu 20 de ani de experiență în societatea civilă, lucrând în calitate de consultant senior în dezvoltare organizațională și programe pentru fundații, ONG-uri, corporații și întreprinderi sociale. Dl. Worman și-a petrecut ultimul deceniu concentrându-se pe dezvoltarea programelor internaționale și a direcțiilor strategice la intersecția dintre tehnologie, filantropie și consolidarea capacității societății civile.

 

Constructor de comunități pasionat și adept al designului participativ, dl. Worman a fost fondatorul și directorul executiv al uneia dintre primele fundații comunitare din România, la Odorheiu Secuiesc. A ajutat la înființarea Federației Fundațiilor Comunitare din România. Ulterior, dl. Worman a pus bazele operațiunilor TechSoup din România, unde a condus proiectarea și implementarea unei serii de inițiative care au contribuit la formarea comunității de civic tech din România și a încheiat un parteneriat între Bitdefender și TechSoup care s-a transformat în cel mai mare program de CSR în domeniul securității cibernetice din lume.

 

După plecarea din România, în 2012, dl. Worman a ocupat funcția de vicepreședinte TechSoup pentru Alianțe și Dezvoltare de Programe, unde a condus divizia de marketing și comunicare globală, fiind responsabil pentru crearea și lansarea unei serii de programe și parteneriate globale care deservesc peste un milion de ONG-uri.

 

În prezent, domnul Worman este șef de strategie și parteneriate la Connect Humanity, un fond pentru echitate digitală pe care l-a co-fondat în 2021. Organizația sprijină comunitățile cu un pachet de cunoștințe și resurse financiare de care au nevoie pentru a atinge echitatea digitală.

 

Dl. Worman face parte și din Consiliul de administrație al WINGS; a condus grupuri de lucru la Forumul Economic Mondial și la Banca Mondială; a predat la Universitatea din Viena și Universitatea din California Berkeley; scrie și participă la discuții pe subiecte aflate la intersecția dintre tehnologie, filantropie și societate; și oferă consultanță la numeroase ONG-uri, fundații și corporații.