PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

Programul vizează extinderea ariei activităților și creșterea sustenabilității asociației Code for Romania, precum și dezvoltarea comunității sale de voluntari, care dezvoltă soluții digitale pentru probleme de interes public.

 

CONTEXT

Implicarea civică a atins cote tot mai mari în România ultimilor ani. Din ce în ce mai mulți oameni ies din tiparul activităților cotidiene și caută modalități de a contribui la bunăstarea comunității lor. România înregistrează, de asemenea, o creștere spectaculoasă a industriei IT. Numărul dezvoltatorilor IT bine pregătiți urmează un trend ascendent constant și, datorită cererii de pe piață, și nivelul remunerației lor este ridicat. Acest lucru a condus la un decalaj tot mai mare între mediul de afaceri, pe de o parte, și sectoarele non-profit și public, pe de altă parte, în condițiile în care acestea din urmă nu sunt în măsură să concureze pe piața forței de muncă pentru a angaja profesioniști IT de top.

Asociația Code for Romania a fost înființată în 2016 pentru a canaliza energiile civice în vederea atingerii unor obiective practice și pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii de tehnologie civică din România. Astăzi, Code for Romania ocupă locul doi în rândul organizațiilor/comunităților de tehnologie civică  din întreaga lume, cu peste 1000 de membri, din care mulți sunt din diaspora.

 

STRATEGIE

Mărimea comunității este o dovadă atât a dorinței dezvoltatorilor din domeniul IT, a designerilor, a specialiștilor în științe sociale și în comunicare de a contribui cu aptitudinile lor de specialitate la dezvoltarea României, care este, fără îndoială, parte a unui fenomen mai larg de activare a spiritului civic, cât și a succesului modelului organizațional al Code for Romania.

În următorii doi ani, Code for Romania își va dezvolta echipa executivă și va testa și va formula soluții pentru sustenabilitatea organizației, pentru a asigura continuitatea și extinderea sau multiplicarea activităților sale de succes.

REZULTATE AȘTEPTATE

  1. Consolidarea infrastructurii de tehnologie civică, care conectează problemele societății cu resursele de expertiză și voluntariat;
  2. Crearea unui context care să ducă la creșterea nivelului de implicare civică și la oportunități pentru dezvoltatori IT, designeri, specialiști în domeniul științelor sociale și specialiști în comunicare de a contribui la dezvoltarea României, oferindu-și pro bono expertiza.