PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

Paige Alexander

Președinte al Board of Trustees

Paige Alexander este Președintele Consiliului de Administrație al RAF. Doamna Alexaner este CEO al The Carter Center, o organizație neguvernamentală înființată în 1982 de către fostul președinte american Jimmy Carter și de fosta Primă doamnă Rosalynn Carter, în parteneriat cu Emory University, pentru a promova pacea și sănătatea în lume. A fost directorul executiv al European Cooperative for Rural Development (EUCORD), o organizație cu sediul la Amsterdam și Bruxelles care promovează dezvoltarea de comunități rurale mai prospere și antreprenoriale în țările în curs de dezvoltare. Doamna Alexander a ocupat numeroase funcții de conducere în guvernul SUA, inclusiv supravegherea Birourilor Regionale USAID, a misiunilor USAID și a programelor de dezvoltare în 25 de țări din Europa, Eurasia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Doamna Alexander a lucrat cu RAF, în calitate de administrator asistent al Biroului USAID pentru Europa și Eurasia în perioada 2010-2014, alocând anual peste 200 de milioane de dolari pentru asistență pe programe derulate în 13 țări.

Paige Alexander are 25 de ani de experiență în dezvoltare internațională, dobândită atât în ​​străinătate, cât și în Washington, DC. Printre funcțiile pe care le-a ocupat se mumără cea de vicepreședinte senior al IREX și de director asociat al Proiectului Liberty al Școlii de Administrație Publică John F. Kennedy din cadrul Universității Harvard. De asemenea, Doamna Alexander a fost consultant pentru Rocksfeller Brothers Fund, C.S. Mott Foundation și Institutul pentru o Societate Deschisă din Praga. În prezent face parte din Consiliul Consultativ Internațional pentru educație la nivel mondial și în consiliul Consultativ Global al IREX, și sprijină prin voluntariat organizațiile War Child Olanda, Free Press Unlimited și Plan NL.