Kristina Perkin Davison

Kristina Perkin Davison este co-fondator și managing partner al companiei iEurope Capital, un fond de capital privat / de risc care investește în firme de tehnologie din economiile emergente din Europa Centrală și de Est. Acordă antreprenorilor consultanță în creșterea afacerilor prin intermediul rețelelor de socializare, în vederea extinderii piețelor, creării de parteneriate de colaborare și adoptării de tehnici eficiente de gestionare a fluxului de numerar.

Înainte de co-fondarea iEurope, Kristina a lucrat la Bankers Trust Company, făcând parte din grupul financiar pentru Europa de Est, concentrându-se pe privatizări ale companiilor de stat din Polonia, fosta Cehoslovacie, Ungaria și Rusia după căderea Zidului Berlinului. A fost specialist în piețe emergente și a cercetat investițiile pentru Europa de Est pentru o instituție bancară și a continuat să atragă capital prin vânzarea de servicii de administrare a investițiilor către companii  de fonduri de pensii și dotări și pentru fundații din America de Nord și Europa.

Opiniile sale despre antreprenoriat sunt frecvent citate în publicații de afaceri în Europa Centrală și de Est și a fost recent intervievată de Șeful Biroului din New York al revistei The Economist. Kristina este membră a Consiliului pentru Relații Externe. Este membru în bordul Peter Westbrook Foundation și a fost membru al consiliului de administrație al laboratorului Cold Spring Harbor, clasat printre cele mai importante instituții de cercetare din lume în domeniul biologiei moleculare, geneticii și cancerului.

Kristina este absolventă a Universității Harvard, obținând simultan un MBA, urmat de un Masterat în Afaceri Internaționale de la Universitatea Columbia. La Harvard a fost dublă campioană la scrimă feminină pentru New England, fiind prima calificare pentru NCAA din istoria Universității Harvard.