James J. Jackson

James J. Jackson este director executiv financiar și membru al consiliului de administrație cu o vastă experiență în Statele Unite, Canada, Asia și Europa, inclusiv în România.

 

În 2005 a ocupat funcția de director financiar al companiei de telefonie mobilă Vodafone România. Anterior, el a fost vicepreședinte senior și director financiar pentru companiile europene de operare ale Telesystem International Wireless, Inc., inclusiv MobiFon din România. La începutul carierei sale, domnul Jackson a ocupat funcția de vicepreședinte și director financiar pentru un francizat de băuturi răcoritoare recunoscut la nivel mondial cu sediul în România și a deținut funcții executive la Alcan Group, un producător global de aluminiu primar și produse conexe diversificate din Montreal (acum Rio Tinto Alcan Incorporated). Domnul Jackson și-a început cariera profesională la PriceWaterhouseCoopers din Toronto.

 

Domnul Jackson a lucrat în numeroase consilii de administrație ale organizațiilor non-profit. În prezent face parte din consiliul de administrație al Fundației Sandhills Community College și al First Health Foundation și fost membru în consiliile de administrație ale Tufts Archive,  Given Memorial Library și ale First Tee of the Sandhills (în Carolina de Nord). În plus, din 2005 până în 2016, domnul Jackson a deținut diferite funcții de conducere în patru companii publice, în industria metalelor, prelucrarea chimică și comunicații celulare. Domnul Jackson a fost, de asemenea, un proprietar minoritar al echipei de hochei Carolina Hurricanes din Liga Națională de Hochei (NHL) timp de mai mulți ani.

 

Domnul Jackson a absolvit Universitatea Trent din Ontario, Canada, cu o diplomă de licență în economie și istorie și este contabil public certificat atât în ​​Statele Unite, cât și în Canada. El a finalizat Programul de Formare a Directorilor la Institutul directorilor corporativi și la Școala de Management Rotman de la Universitatea din Toronto, cât și programul de educație executivă de la Universitatea din Western Ontario.