Gary Hattem

Gary Hattem este consultant independent pentru organizații non-profit, fundații, întreprinderi sociale și corporații. Sprijină proiecte și organizații din domeniul dezvoltării comunitare, investițiilor de impact / finanțelor sociale, responsabilității sociale a întreprinderilor și filantropiei atât în Statele Unite cât și la nivel internațional.

De formație urbanist, la începutul carierei a ocupat funcția de director executiv fondator al St. Nicholas Alliance, o corporație de dezvoltare comunitară de primă generație (CDC).

În 1990, când a început să lucreze în sectorul privat, Gary a înființat Grupul de finanțare a dezvoltării comunitare la Bankers Trust Company (BT) și a pus bazele unui portofoliu de investiții în împrumuturi pentru a avansa eforturile de revitalizare a cartierelor în New York și în Statele Unite. Succesul acestei lucrări a dus la crearea Global Social Finance Group la Deutsche Bank, succesorul BT.

Domnul Hattem a ocupat funcția de președinte al Deutsche Bank Americas Foundation, definind și gestionând strategia filantropică în domeniile educației, artelor și dezvoltării comunitare din Statele Unite și America Latină și a prezidat divizia de Arte Frumoase a băncii, responsabilă cu achizițiile pentru colecția de artă contemporană din regiune.

Angajamentele civice ale lui Gary includ rolul său de mandatar și vicepreședinte al Institutului Pratt și de a fi director pentru SpaceWorks, DB Microcredit Development Fund, Carbon Initiative for Community Impact, Myrtle Avenue Revitalization Partnership și Fundația Vivianne Gauthier, cu sediul în Port-au-Prince, Haiti. El este președintele Grillo, o întreprindere socială bazată pe tehnologie, cu sediul în Mexico City, care dezvoltă o afacere pentru a oferi avertizări timpurii pentru cutremure în comunitățile cu risc ridicat.

Domnul Hattem a absolvit Purchase College cu o licență în studii urbane și a primit un MS. în planificare urbană și regională de la Școala de Arhitectură de la Pratt Institute. În 2009 a fost selectat ca membru al Consiliului American pentru Germania McCloy Environmental Fellow.