Bogdan Vernescu

Președintele Consiliului de Administrație al RAF

Bogdan Vernescu este vice-prorector pentru cercetare și profesor de științe matematice la Worcester Polytechnic Institute (WPI). Din 2014, sub conducerea sa în calitate de director de cercetare, WPI și-a îmbunătățit infrastructura de cercetare, dublând finanțarea cercetării în cadrul universității. La WPI a co-fondat și a condus  Centrul pentru Matematică și Statistică Industrială, dedicat utilizării matematicii și statisticii pentru rezolvarea problemelor corporative. De asemenea, timp de un deceniu a fost șeful departamentului de științe matematice. Cu finanțare de la Fundația Alfred P. Sloan, a înființat și a fost președintele fondator al Asociației Naționale a Maeștrilor în Științe Profesionale, un ONG axat pe sprijinirea universităților din SUA în implicarea întreprinderilor, industriilor, organizațiilor nonprofit, agențiilor guvernamentale și asociațiilor comerciale în dezvoltarea de noi programe de absolvire care răspund direct nevoilor pieței de muncă. 

 

În prezent activează în consiliile mai multor agenții guvernamentale și organizații non-profit, printre care Massachusetts Technology Collaborative, National Defense Industry Association New England Chapter, Worcester Regional Research Bureau. De asemenea, face parte din Council on Competitiveness în cadrul Technology Leadership & Strategy Initiative, un grup care atrage profesioniști din industrie, mediul academic și laboratoare naționale pentru a justifica prioritizarea investițiilor stategice pentru inovație bazată pe tehnologie. Cercetările sale în matematică aplicată se concentrează pe știința materialelor multiscale, pentru modelarea proprietăților materialelor compozitelor, mediilor poroase, suspensiilor, emulsiilor și materialelor inteligente.

 

Rezultatele muncii sale în cercetare și educație au fost publicate în peste 70 de lucrări de specialitate, cât și într-o monografie urmată de un volum de lucrări, activitatea domniei sale fiind finanțată de NSF, Fundația Alfred P. Sloan, Fundația GE și de mai multe corporații. Înainte de a se alătura WPI în 1991, domnul Vernescu a fost cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române. A fost profesor invitat la MIT și la mai multe universități din Franța și Italia. A obținut o diplomă de licență/MS în matematică aplicată de la Universitatea din București și un doctorat în matematică de la Institutul de Matematică al Academiei Române.