PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

Bogdan Vernescu

Bogdan Vernescu este profesor de științe matematice la Worcester Polytechnic Institute (WPI), unde din 2016  ocupă funcția de prorector pentru cercetare, cu scopul de a îmbunătăți cercetarea în facultăți și de a spori sprijinul acordat de agenții guvernamentale, corporații și fundații pentru cercetare la WPI. Vernescu s-a alăturat inițial WPI în 1991 în calitate de profesor în departamentul de Științe Matematice, unde a fondat Centrul de Matematică și Statistică Industrială în 1997 și ulterior a fost șef de departament în perioada 2003-2013.

Înainte de a ajunge la WPI, Vernescu a fost cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române. De asemenea, a deținut funcții de vizitare la MIT, la Universitatea din Metz, la Universitatea din Nancy, la Universitatea din Savoie, la Universitatea din Rouen și la Universitatea din Roma La Sapienza. A obținut diplomele BS și MS în matematică aplicată de la Universitatea din București și doctor în matematică de la Institutul de Matematică din România.